Stabilkan hormon dengan GLA

Stabilkan hormon dengan GLA – Salah satu sebab psoriasis ‘menyerang’ ialah apabila berlaku ketidakstabilan hormon. Hormon pula adalah merupakan komponen dalam badan yang memberikan keseimbangan kepada tubuh.

Antara cara mengelak dari psoriasis menyerang ialah dengan mengekalkan keseimbangan hormon dalam tubuh. Ok, mungkin agak payah nak pastikan hormon tu sentiasa dalam keadaan yang seimbang, kalau kita tak pergi jumpa doktor. Tapi sekurangnya kita sentiasa bersedia.

Bagaimana nak tahu berlaku ketidakseimbangan hormon?
Ok, untuk pesakit psoriasis seperti saya, saya perasan saya akan lebih mudah marah. Keadaan kulit saya akan menjadi lebih teruk. Kemerahan dan kegatalan. Habis satu badan akan ada. Tak comel dah.

Walaupun hari tak panas, cuaca ok je. Tapi flare akan keluar dengan teruk. Sebab itu saya tahu ia disebabkan ketidakseimbangan hormon. Serius sangat irritating.

So, saya consume GLA Complex untuk bantu saya seimbangkan semula hormon. Apa itu GLA Complex?

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 
 Kalau kalian ada masalah kesimbangan hormon, boleh cuba GLA Complex. Selain itu juga boleh ESP dan Vitamin E. InsyaAllah gabungan kesemua produk ini boleh membantu. Hanya klik butang di bawah dan pilih produk yang anda mahukan.
 

 GLA Complex

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.