Tiada supplement utk ibu menyusu!

Ya… Mmg tiada supplement khas utk ibu menyusu! Tak pernah ada, dan tak kan ada. Apa yang ada di Sihat bersama Ibuaz adalah vitamin2 yang anda boleh dapat dari farmasi, klinik kerajaan atau klinik swasta.
 
Habis, apa yg saya jual selama ni? 
Vitaminlah. 
Kenapa saya kata ada set utk menyusu? 
Mmg ada set. Tapi cuba perhatikan apa kandungannya. Multivitamin, Vitamin C, Bcomplex dan Alfalfa. Bukan ke itu semua anda boleh dapatkan dari farmasi?? Untuk tahu kelebihan vitamin Shaklee, boleh baca link ini : Kenapa Shaklee begitu istimewa!
 
Mengambil supplement bukan hanya disebabkan ikut-ikutan. Itu tidak seharusnya berlaku. Mengambil supplement perlu atas sebab kesedaran, mengetahui apa yang telah diambil dan memahami apa yg berlaku apabila mengambil supplement.
 
Ramai di antara kita tahu kebanyakan fungsi vitamin. Tetapi berapa ramai yg tahu bagaimana ia bertindak dan dimana ia bertindak. Dlm dunia supplement, tiada diciptakan satu supplement yg sgt khusus utk menjadikan susu itu banyak. Hatta ubat yg diberikan doktor. Setiap ubat menghasilkan tindakbalas yg berbeza dlm badan manusia. Sebab itu saya kata, kita perlu tahu adakah kita perlu mengambil supplement.
 
Berapa ramai pula antara kita yg makan tanaman yg ditanam sendiri? Berapa ramai yg benar2 yakin kimia yg digunakan untuk sayuran itu tidak berbahaya kepada tubuh badan kita?
Memahami tubuh badan kita, persekitaran kita dapat membuatkan kita memahami keperluan untuk mengambil supplement. Jadi bagaimana set utk menyusu itu bertindak?? Ini mmg persoalan UTAMA. 
 
Ambil supplement utk tubuh yg sihat –> Tubuh sihat, minda cergas, emosi stabil –> Emosi stabil, tiada STRESS –> Susu keluar lebih baik! 

Baik? Kenapa tidak banyak?? Jgn lupa, tindakbalas, keperluan dan aktiviti seharian manusia berbeza, jadi hasilnya juga berbeza! Post hari ini sememangnya tidak menerangkan secara terperinci mengenai fungsi setiap vitamain. Hanya sekadar menerangkan konsep. Sekiranya masih ada pembaca yg tidak berpuashati dgn penerangan ini dan mahukan penerangan yg lebih baik lagi, boleh email kepada saya atau SMS saya. Jangan simpan di dalam hati ye! 🙂

Dengan keadaan perudaraan yg tidak berapa sihat, banyak penyakit senang tersebar melalui udara, kita patut menyiapkan badan dengan pertahanan yg sebaiknya. Tahukah kalian bahawa prevalens penyakit Tibi semakin meningkat naik. Dengan kedatangan lebih ramai pendatang lebih2 lagi pendatang yg tidak menjalankan pemeriksaan sebelum masuk ke Malaysia, maka lebih terdedah kita kpd bahaya penyakit. Bukanlah mengatakan bahawa ada pendatang, maka kiata ada penyakit. Take pendatang pun, kita boleh dapat penyakit. Tetapi itu antara faktor yg dikesan yg meningkaktkan prevalens penyakit di Malaysia.

Salam sayang ~IbuAZ~

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.